Slimme thermostaat startpakket

innogy SmartHome - Het slimme thermostaat pakket bestaat uit meerdere producten...4x SmartHome thermostaatknop 2.0 - om de toevoer van warm CV-water naar de radiatoren te openen en sluiten...1x SmartHome thermostaat - voor in de woonkamer. Deze is draadloos en kan een of meerdere thermostaatknoppen aansturen1x CV-ketel module - om de CV-ketel draadloos aan te sturen. Geschikt voor alle merken en typen CV-ketels1x SmartHome centrale - de basis van het innogy SmartHome systeem. Deze zorgt voor de verbinding met internet en de innogy SmartHome app
innogy SmartHome - Het slimme thermostaat pakket bestaat uit meerdere producten...4x SmartHome thermostaatknop 2.0 - om de toevoer van warm CV-water naar de radiatoren te openen en sluiten...1x SmartHome thermostaat - voor in de woonkamer. Deze is draadloos en kan een of meerdere thermostaatknoppen aansturen1x CV-ketel module - om de CV-ketel draadloos aan te sturen. Geschikt voor alle merken en typen CV-ketels1x SmartHome centrale - de basis van het innogy SmartHome systeem. Deze zorgt voor de verbinding met internet en de innogy SmartHome app
€ 479,65
€ 459,95

Innogy SmartHome is uit ons assortiment

innogy SmartHome startpakketten zijn niet meer leverbaar.

Aanbevolen alternatief voor nieuwe klanten:
Homematic IP verwarming per kamer met thermostaatknoppen
Startpakket voor slimme verwarming per kamer

Lekker warm waar je bent, en besparen waar je niet bent

Eenvoudig zelf te installeren en in te stellen

Het pakket kan uitgebreid worden met extra thermostaatknoppen, thermostaten of zoneregelaars voor vloerverwarming.Verwarmen per kamer

 • Kamers met slimme SmartHome thermostaten worden afzonderlijk verwarmd
 • Radiatoren worden van een eigen slimme thermostaatknop voorzien
 • De woonkamer wordt extra nauwkeurig geregeld door de draadloze thermostaat

Temperaturen instellen

 • Instelbereik 6°C tot 30°C
 • 7 Klokthermostaat programma's, voor iedere dag van de week
 • Klokthermostaat programma's zijn eenvoudig in te stellen via PC of Mac
 • Onbeperkt aantal temperatuurwisselingen in het klokprogramma per dag

Verwarming bedienen met app

 • Bedien de verwarming met de gratis SmartHome-app, waar je ook bent

Slimme verwarming

 • Meerdere thermostaatknoppen werken samen als één geheel
 • De CV-ketel wordt gestart als er warmte nodig is in een van de kamers

Universeel

 • Geschikt voor alle merken en typen CV-ketels
 • De thermostaatknoppen vervangen huidige thermostaatknoppen
 • Onafhankelijk van energieleverancier of energiecontract

Gebruiksvriendelijk

 • Eenvoudig zelf te installeren, geen kosten aan installateur / loodgieter
 • De thermostaten zijn draadloos en werken tot 2 jaar op een set batterijen

Geen verborgen kosten

 • Toegang op afstand via internet is de eerste 2 jaar gratis
 • Daarna optioneel te verlengen voor € 14,95 per jaar
 • Gebruik van de SmartHome-app is binnenshuis altijd gratis

Online privacy

 • De verbinding met internet is beveiligd en versleuteld
 • De onderlinge verbinding tussen SmartHome apparaten is beveiligd en versleuteld
 • De internetverbinding kan uitgeschakeld worden. De app blijft binnenshuis werken
Slimme thermostaat pakket in detailSmartHome Centrale

Centrale

De hoofd-controller van het Slimme Thermostaat pakket. De centrale bouwt het draadloze SmartHome-netwerk op en maakt verbinding met het internet. Alle communicatie wordt beveiligd en versleuteld met de modernste technieken zodat hackers geen kans krijgen. De centrale wordt in de buurt van het internetmodem geplaatst, meestal in de meterkast. Meer over de centrale

SmartHome Thermostaatknop

Thermostaatknop

De slimme thermostaatknop zorgt voor de daadwerkelijke verwarming per kamer en meet de temperatuur en luchtvochtigheid. Iedere kamer heeft een eigen gewenste temperatuur. Je kunt de temperatuur instellen met de grote draaiknop of met de SmartHome-app. Meer over de thermostaatknop

SmartHome Thermostaat

Thermostaat

De thermostaat is bedoeld voor de woonkamer. Hij meet het kamer-klimaat op de meest ideale plek en regelt daarmee de thermostaatknoppen in dezelfde kamer. De meest ideale plek is een binnenmuur, op anderhalve meter hoogte, buiten bereik van bijvoorbeeld een open haard of een raam. Meer over de thermostaat.

SmartHome CV-ketel module

CV-ketel module

De CV-ketel module regelt de CV-ketel. De ketel wordt gestart als er warmte nodig is in een van de kamers. Als alle kamers de gewenste temperatuur bereikt hebben, stopt de ketel. Alle CV-ketels zijn geschikt voor SmartHome, en de installatie kun je eenvoudig zelf doen. Meer over de CV-ketel module

Geschikt voor radiatoren met thermostaatknop

Adapters voor de thermostaatknop

De thermostaatknoppen in het pakket worden geleverd met drie adapters. Daarmee kun je de slimme SmartHome thermostaatknoppen installeren op radiatoren die oorspronkelijk voorzien zijn van Heimeier of Danfoss thermostaatknoppen.

Adapters voor Danfoss en Heimeier

Mochten de meegeleverde adapters niet passen, dan heb je andere adapters nodig. Laat ons weten dat het niet past, dan helpen we met bepalen welke adapters je nodig hebt.

 • Maak duidelijke foto's van de thermostaatknop of -knoppen die niet passen
 • Stuur de foto's aan info@smarthomesupply.nl of via WhatsApp aan 06 - 18 48 48 18
 • Vermeldt het aantal adapters dat je nodig hebt
 • Wij sturen de juiste adapters zo snel mogelijk op

Je kunt ook vooraf checken of je andere adapters nodig hebt en ons dit direct laten weten.

Controleer of de adapters passen op de radiator

Radiatorkranen vervangen

Zijn de radiatoren niet voorzien van een Heimeier of Danfoss thermostaatknop? Dan zijn het zeer waarschijnlijk eenvoudige radiatorkranen. Dit zijn kranen die je in 6 of 7 halve slagen helemaal open of dicht draait. Om SmartHome thermostaatknoppen te gebruiken dienen deze kranen vervangen te worden.

Meer info over radiatorkranen

Veelgestelde vragen over het slimme thermostaat pakket

Verandert er iets aan het warme kraanwater?

Nee, de warmwater voorziening blijft zoals je gewend bent. SmartHome verwarming verandert niets aan het warme kraanwater. De CV-ketel of boiler regelt dit zelfstandig.

Wordt de CV-ketel geheel in- of uitgeschakeld?

Nee, een CV-ketel moet altijd stand-by zijn vanwege het warme kraanwater. De CV-ketel steekt dus altijd in de stroom. SmartHome regelt de CV-ketel door korte, stroomloze pulsjes te geven voor "verwarming starten" en "verwarming stoppen".


Lees alle veelgestelde vragen

Passen de thermostaatknoppen op mijn radiatoren?

De thermostaatknoppen passen op alle gangbare radiatoren met een standaard afsluiters (met zogenaamde M30 schroef-fitting) en op Danfoss afsluiters. Met los verkrijgbare adapters kun je de thermostaatknoppen ook gebruiken op afsluiters van Comap, Herz, TA of Vaillaint. Controleer hier zelf of je radiatoren geschikt zijn.

Werkt SmartHome modulerend via OpenTherm?

Nee. Hoe meer je verwarmt per kamer, hoe minder het effect van moduleren en OpenTherm. De koudste kamer bepaalt namelijk de mate van modulatie. SmartHome regelt de CV volgens het aan/uit principe. Alle CV-ketels ondersteunen dit. Bovendien kunnen moderne CV-ketels ook moduleren op basis van aanvoer- vs. retourtemperatuur van het CV-water, als ze via aan/uit geregeld worden.

Waar komt de besparing van verwarming per kamer vandaan?

Je verwarmt alleen per kamer, in plaats van het hele huis. De kamers die gestookt worden zijn sneller op temperatuur, en dus is de stookperiode korter. Bovendien is er geen warmteverlies in de kamers die niet gestookt worden.

Waarvoor dient de thermostaat?

De thermostaat kan de temperatuur nauwkeuriger meten. In ruimtes waar je langere tijd verblijft, zoals de woonkamer, badkamer en keuken, is het belangrijk dat de temperatuur op de meest ideale plek gemeten wordt. De thermostaat meet de temperatuur op 1,5 meter hoogte, aan een binnenmuur, buiten storende invloeden zoals "vallende kou" van een raam of stralingswarmte van een open haard of een radiator. Dit is de best mogelijke locatie, voor een optimale regeling.

Wat is het draadloze bereik van een slimme thermostaat?

Op papier staat een bereik van 100 meter in het vrije veld. Maar binnenhuis heb je daar natuurlijk niets aan. Onze ervaring is dat binnenshuis afstanden van 30 meter haalbaar zijn, zonder extender. Met extender kan het signaal versterkt worden en zijn afstanden van 50 meter haalbaar. Dit is ruim voldoende voor een woonhuis of bedrijfsverzamelgebouw.

Is het tijdsprogramma van de thermostaat tijdelijk uit te schakelen?

Ja. Het programma van slimme SmartHome thermostaten kan tijdelijk aangepast worden, totdat het volgende schakelmoment in het programma aanbreekt. Voorbeeld: in het programma staat 20 graden vanaf 18:00 en 16 graden vanaf 23:00. Als je met de draaiknop 18 graden instelt om 20:00, dan blijft deze temperatuur tot 23:00 uur gehandhaafd. Daarna wordt de geprogrammeerde 16 graden ingesteld.

Is het tijdsprogramma permanent uit te schakelen?

Ja. Het programma kan blijvend uitgeschakeld worden (manual modus), totdat je het programma weer activeert (automatic modus). In manual modus wordt het programma blijvend genegeerd, en wordt alleen de laatste, met de draaiknop ingestelde temperatuur gevolgd.

Kan ik de thermostaatknop gebruiken in een convectorput?

Ja. Gebruik de draadloze thermostaat dan ook in deze kamer, zodat de temperatuur in de ruimte gemeten wordt, in plaats van in de convectorput. De thermostaatknop in de convectorput wordt dan geregeld door de thermostaat.

Heeft de slimme thermostaat een (open) haard functie?

Ja. Dankzij het principe van verwarmen per kamer is een open haard functie overbodig. Voorbeeld: Als het warm genoeg is in de woonkamer, dan stopt de thermostaatknop met stoken. De thermostaat in de badkamer zorgt voor afzonderlijke verwarming van de badkamer.

Wat is het verschil tussen SmartHome en een andere slimme thermostaat?

Het grootste verschil is SmartHome's unieke mogelijkheid om te verwarmen per kamer. De bekenste slimme thermostaten zoals Nest, Anna en Toon kunnen dit niet.

SmartHome Nest Anna Thermosmart Netatmo Easy Toon
Verwarmen per kamer Ja Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Installatie is zelf te doen Ja Ja Ja Ja Ja Nee Nee
Geen verplichte maandelijkse kosten Ja Ja Nee Ja Ja Ja Nee
Onafhankelijk van energieleverancier Ja Nee Nee Ja Ja Ja Nee
Geen meerjarige energie-contracten Ja Nee Nee Ja Ja Ja Nee
Geschikt voor stadsverwarming Ja Ja Nee Ja Nee Nee Nee
Geo-fencing functie Nee Nee Ja Ja Nee Ja Nee
Inzage in gasverbruik Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja
Meer informatie

innogy SmartHome. Draadloze domotica en verwarming per kamer

CV-ketel module aansluiten op de CV-ketel

Atag

AWB

Bosch

Ferroli

Intergas

Itho Daalderop

Junkers

Nefit

Radson

Remeha

Vaillant

Staat je ketel er niet tussen?
Neem contact met ons op voor aansluitinstructies.

Technische gegevens

Merk: Innogy
Draadloos netwerk: 868,3 MHz, beveiligd (AES-128) en bidirectioneel (feedback)
Internet verbinding: beveiligd (TLS AES-256) met blokkeerschakelaar (privacy)
Instellingen: trigger-, AND-, OR-, tijdsfuncties en aanwezigheidssimulatie
Eigen verbruik centrale: 1 W
Afmetingen centrale (zonder voet): 187 x 138 x 28 mm (B x H x D)
Installatie centrale: staand op vlakke ondergrond of bevestigd aan wand
Garantie: 2 jaar


Certificaten

SmartHome VDE certificaat
SmartHome Tüv certificaat
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14