Aangekondigd: Nieuwe Homematic IP producten in 2024

03-03-2024

Tijdens de Light + Building 2024 geeft de Duitse fabrikant eQ-3 een vooruitblik op de talrijke vernieuwingen die in de komende maanden zullen worden uitgebracht voor zijn Smart Home-systeem Homematic IP. Naast verschillende slimme apparaten worden een nieuwe centrale, een herziene app en de integratie van DoorBird video deurstations gepresenteerd.

Alle gebruikers van Homematic IP kunnen zich in 2024 en daarna verheugen op vele nieuwe producten, partneroplossingen en een volledig herziene Homematic-app voor smartphones, tablets en smartwatches. Op de Light + Building in Frankfurt am Main biedt de fabrikant eQ-3 een uitgebreid overzicht van de product line-up voor de komende maanden. De toepassingsgebieden Licht & Beschaduwing, Klimaatbeheersing, Veiligheid & Alarm en Toegang worden allemaal uitgebreid met nieuwe oplossingen - en er komt zelfs een geheel nieuw gebied bij met energiebeheer. De volgende vernieuwingen staan ons te wachten:

Homematic IP Home Control Unit - de krachtige centrale voor het slimme huis

De Homematic IP Home Control Unit is een nieuwe Smart Home-centrale die overtuigt met maximale flexibiliteit door middel van online en offline werking, plug-in-functionaliteit en een handige app-besturing. Dankzij de EEBUS-interface zal de centrale in de toekomst het energiemonitoring en -beheer in het slimme huis overnemen.

Beschikbaar vanaf Q4 2024.

De nieuwe Homematic IP-app

De directe verbinding met het Homematic IP Smart Home wordt binnenkort nog beter, intuïtiever en flexibeler. Dankzij de volledig vernieuwde Homematic IP-app voor iOS en Android hebben gebruikers overal controle over hun huis - zelfs met hun tablet of smartwatch. Een herzien ontwerp en een optionele donkere modus maken het gebruik comfortabeler dan ooit tevoren.

Beschikbaar vanaf Q3 2024.

Homematic IP Radiatorknop - Flex

Door intelligent en vraaggestuurd te verwarmen, verhoogt de Homematic IP Radiatorknop - Flex het wooncomfort en verlaagt het de stookkosten in combinatie met deur- en raamsensoren en afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden en het gebruikersgedrag tot wel 33%. Drie verwarmings- of koelprofielen met maximaal 13 wijzigingen per dag zorgen voor een optimale aanpassing aan de dagelijkse routine. Slimme functies zoals automatische vensterdetectie en de Eco-modus helpen energie te besparen. Het hoogwaardige always-on E-Paper-display maakt het op elk moment eenvoudig om de ingestelde temperatuur af te lezen.

Beschikbaar vanaf Q3 2024.

Homematic IP Lightstrip Set, 2 m

Het Homematic IP Lightstrip Set zorgt altijd voor de gewenste sfeer in het slimme huis. De set is ontworpen voor eenvoudige installatie en bevat met controller, voedingsadapter en 2 m lightstrip alle benodigde componenten. Met de eveneens nieuwe Homematic IP Lightstrip, 1 m, kan de LED-strip eenvoudig worden verlengd tot wel tien meter. Naast individuele en voorgeprogrammeerde licht- en kleursferen en scenario's ondersteunt het Lightstrip Set ook de modus 'Dynamisch daglicht'. Wanneer deze is geactiveerd, past de verlichting zich automatisch aan aan het natuurlijke daglicht en daarmee aan ons menselijk bioritme.

Beschikbaar vanaf Q3 2024.

Homematic IP Buismotor

De Homematic IP Buismotor is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van vakmensen. Een gepatenteerd stekkersysteem garandeert een eenvoudige en snelle installatie. De contactloze en daardoor slijtvrije rem en de borstelloze gelijkstroommotor zorgen voor bijzonder stille werking en maken individuele rijsnelheden mogelijk.

Beschikbaar vanaf 2025.

Homematic IP Universele Motorvergrendelingscontroller en Homematic IP Universele Deurslotcontroller

Uniek variabel: deze universeel configureerbare inbouwcontrollers integreren motorsloten en deuropeners in het Homematic IP Smart Home. Diverse aansluitmogelijkheden maken ze tot echte multitalenten en maken bijvoorbeeld de integratie van huiscommunicatiesystemen, codesloten, RFID- of vingerafdruklezers mogelijk.

Beschikbaar vanaf Q4 2024.

Homematic IP Bewegingssensor met schakelactor - buiten

De Homematic IP Bewegingssensor met schakelactor - buiten bewaakt betrouwbaar de buitenkant van elk huis en activeert de verlichting, alarmsirenes of andere actoren. Drie sensoren, ingebouwd in de kantelbare kop van de bewegingssensor, kunnen afzonderlijk worden ingesteld op gevoeligheid. Zo zorgen ze voor een optimale dekkingsgebied en een bereik van maximaal 20 meter. Het apparaat zal verkrijgbaar zijn in wit en antraciet.

Beschikbaar vanaf Q2 2024.

Slimme deurcommunicatie met Homematic IP en DoorBird

Samen maken DoorBird en eQ-3 de toegangscontrole comfortabeler dan ooit tevoren. Een uitgebreide cloud-naar-cloud-integratie maakt eenvoudige verbinding mogelijk tussen DoorBird video-deurstations en een Homematic IP Smart Home. Met spraak- en videotransmissie rechtstreeks in de Homematic IP-app, pushmeldingen en een deuropeningsfunctie hebben gebruikers ook onderweg volledige controle over hun voordeur.

Beschikbaar vanaf Q4 2024.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14